Spring navigationen over og gå direkte til indhold

 

Bliv klogere på vores blomstrende verden

Hvorfor holdes valentinsdag, og hvad er blomsternes sprog? Du finder svar på dette og meget mere her.

Blomsternes sprog

Tanken om, at hver blomst har sin egen symbolik og "hemmelige" betydning, har været kendt i Europa siden middelalderen.

Bryllupsdage

Uanset hvor længe man har været gift, er bryllupsdagen noget helt specielt. I de første 25 år har hver bryllupsdag sit eget navn, hvorefter der er et spring for hvert 5. år.

Historien om Valentin

Valentinsdag er den 14. februar - og hermed chancen for at vise sin kærlighed til den udkårne eller måske blot udtrykke et stille 'jeg-kan-godt-lide-dig' til en god ven/veninde.

Mors dag

Hvert år siden 1929 har vi danskere fejret Mors Dag på den anden søndag i maj måned. Men hvad er egentlig baggrunden for denne dag?

Allehelgensdag

For nogle er det en tradition, og for andre en hjertesag, men uanset tilgangen til den smukke skik. fagblomsterhandleren binder både følelser og stemninger ind i binderiet til Allehelgensdag.

Rosernes eget sprog

Den røde farve symboliserer kærlighed, lidenskab og skønhed, og ingen anden blomst bærer budskabet ”jeg elsker dig” så stærkt som den røde rose. 

Blomsternes farve og antal

Blomster har sin helt egen symbolik, der kan kommunikere en masse følelser, og der ligger derfor ofte en betydning bag valg af blomster og antal.

Om Floristen Danmark

Vi er en brancheforening for selvstændige blomsterhandlere og florister, som med en bestyrelse og 11 lokalafdelinger driver en sund forening for vores medlemmer.

Bliv medlem

Bliv medlem af Floristen Danmark og vær med i et stærkt fællesskab.

Medlemsfordele

Som medlem af Floristen Danmark har du en lang række praktiske og økonomiske medlemsfordele.

Bliv blomsterdekoratør

Kunne du tænke dig et kreativt og selvstændigt job, så er en uddannelse til blomsterdekoratør et godt valg. Det er samtidig et job, som du kan bruge internationalt. Vores uddannelse er blandt de bedste i verden, og danske florister er eftertragtede over alt.