Spring navigationen over og gå direkte til indhold

 

Allehelgensdag 1. november

Der er en strømning i tiden, hvor det at ære og mindes den døde ved Allehelgensdag igen er blevet en naturlig del af livet.

For nogle er det en tradition, og for andre en hjertesag, men uanset tilgangen til den smukke skik, så binder fagblomsterhandleren både følelser og stemninger ind i binderiet til Allehelgensdag.

 

Vidste du det om Allehelgensdag?

Allehelgensdag falder altid den 1. november. Allehelgenssøndag er den søndag, hvor allehelgensdag markeres i folkekirkens gudstjeneste. Det er altid den første søndag i november.

Mest markant står, at man i mange af landets kirker læser navnene op på de mennesker i sognet, der er døde i det forløbne år. At pynte op og sætte lys på gravene omkring Allehelgensdag er en skik, som i stigende grad vinder indpas i Danmark.

Blomsterdage

Bliv klogere på vores blomstrende verden. Hvorfor holdes valentinsdag og hvad er blomsternes sprog? Find svar på det og meget mere...

Bliv medlem

Bliv medlem af Floristen Danmark og vær med i et stærkt fællesskab.

Medlemmerne siger...

Thomas Walgaard fra Blomster By Walgaard


"Jeg er medlem af FD, fordi jeg ønsker en stærk brancheforening"

"Jeg er medlem af FD, fordi jeg ønsker en stærk brancheforening, som arbejder aktivt for fagblomsterhandleren. Vi – både jeg og mine ansatte – har stort udbytte af de mange aktiviteter og fordele, som et medlemskab tilbyder. Jeg kan kun anbefale kolleger til at bakke op om FD."

Thomas Walgaard, Blomster By Walgaard

Lene Krogh fra Blomsten Hjørring


"FD er en inspirationskilde og de skaber netværk og samarbejde med kolleger"

"FD er mere end en forening. Den er også en stærk inspirationskilde til nytænkning i forretningen, skaber netværk og samarbejde med kolleger over hele landet. Det er også FD, som aktivt bidrager til at få unge til at vælge vores fag og giver dem mulighed for at udvikle sig gennem deltagelse i konkurrencer."

Lene Krogh, Blomsten Hjørring

Camilla Hugger Tarp fra Cuisine & Florie


"Som ny blomsterhandler var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle være medlem af FD"

"Blomsterhandlerne har brug for en stærk brancheforening, som kan samle os omkring faglighed og uddannelse – uanset tilhørsforhold. Som forholdsvis ny selvstændig blomsterhandler var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle være medlem af FD for at få fordel fra første dag af foreningens mange tilbud."

Camilla Hugger Tarp, Cuisine & Florie